понедељак, април 22, 2024

Pršutijada 2024′ od 1. do 3. marta u Mačkatu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. februara 2024. (Beta) – Sajam suhomesnatih proizvoda “Pršutijada 2024” biće održan od 1. do 3. marta u Mačkatu, najavljeno je danas iz Opštine Čajetina.

Na tom sajmu svoje umeće u pripremi suhomesnatih proizvoda prikazaće lokalni proizvođači iz Кačera i Mačkata.

Član Organizacionog odbora sajma Miljko Radišić rekao je da će manifestacija biti otvorena u petak, 1. marta, u 10.00, nakon čega će biti proglašeni pobednici. Radišić je dodao da će sajam sva tri dana pratiti kulturno-umetnički program.

Pršuta (Foto: blogspot.com)

Prema njegovim rečima, prvog dana će nastupiti Udruženje građana za negovanje tradicije “Zlatibor” sa Zlatibora, drugog dana deca iz Osnovne škole “Milivoje Borović” iz Mačkata, dok je trećeg dana izvlačenje dobitnika nagradne igre. Dodao je da su nagrade na ovogodišnjem sajmu paketi suvomesnatih proizvoda, koje su obezbedili lokalni robni proizvođači.

“Na Pršutijadi će ove godine po prvi put učestvovati i učenici srednje Ugostiteljsko-turističke škole iz Čajetine koji će na svom štandu predstaviti svoje znanje i umeće u aranžiranju suvomesnatih proizvoda”, rekao je Radišić.

Direktor “Zlatiborskog eko agrara” Marko Marić ocenio je da je Pršutijada u Mačkatu tradicija na kojoj treba raditi i koju treba negovati i unapređivati. “Mi ćemo učiniti dodatne napore da se ova manifestacija širi i da imamo što više gostiju sa strane, kako u takmičarskom, tako i u gostujućem programu”, naveo je Marić.

“Pršutijada” će za posetioce će biti otvorena od 9.00 do 18.00 sati.