петак, април 12, 2024

Protest u Novom Sadu: Nasilje neće stati dok je SNS na čelu Srbije

Slične objave

Podeli

U Novom Sadu je održan protest “Srbija protiv nasilja”. Okupljanje građana bilo je na gradskom trgu, a govorilo je sedam opozicionih predstavnika.

Miroslav Aleksić: U Srbiji se štite kriminalci, hajde da pokažemo slogu. Danas se u Srbiji proganjaju oni koji se bore protiv kriminalaca, a štite kriminalci. Seku se šume, prodaju rude, struja nikad skuplja, rekao je lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

“Od nas zavisi da li ćemo imati normalnu državu ili ćemo dozvoliti da nas ubeđuju da je normalno biti siromašan. Nije normalno. Dok nama šalju izvršitelje, oni se bahate. Dosta toga više. Hajde da pokažemo hrabrost, jedinstvo, slogu. Da pokažemo da smo jači od njih”, poručio je Aleksić.

Aleksandar Jovanović Ćuta: “Ovo više nije pitanje politike i stranaka. Onaj ko hoće da ima svoju reku, onaj ko hoće da ima svoj Šodroš, moraće da se bori za to”, poručio je lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

19:12
Biljana Đorđević: Izbori prilika za sistemske promene. “Nama trebaju sistemske promene i prilika za njih su izbori. Možda nećete imati izbore u Novom Sadu. Ali ako pobedimo u Beogradu, to je pobeda i za Novi Sad, i za Inđiju i za Rumu…”, rekla je poslanica iz Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević.

Nebojša Novaković (DS): Nasilje neće stati dok je SNS na čelu Srbije. Narodni poslanik Nebojša Novaković iz DS rekao je da nasilje neće stati sve dok je SNS na čelu Srbije. “U Srbiji dete je ponovo ubilo dete. U Srbiji nasilje ima predsednika, ministre, svoje poslanike, svoje sudije i tužioce, nasilje u Srbiji ima i svoje žrtve – to su naša deca”, rekao je Novaković i upitao Novosađane kako u zemlji nasilja čuvaju i vaspitavaju decu, jer, kako kaže, veruje da je “teže nego ikada”.

Biljana Stojković poručila: Vučić mali, mi smo veliki. Danas je 6. oktobar, dan koji pre 23 godine nismo dočekali, a toliko smo nade u njega polagali. Odavde ćemo poručiti da mafijaši i kriminalci idu u zatvor, a ne u svoje skupe hacijende”, rekla je potpredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković. Kazala je da je njena osnovna poruka danas: “Verujte da ste slobodni ljudi. On je mali, mi smo veliki”.

Vladimir Vrsjakov: Nasilje su i zagađenje, plate prosvetara i kapilarni glasovi. Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov poručio je da je svaka razlika u mišljenju postala okidač za nasilje. “Da li su normalnost zagađene reke, očajan vazduh u našim gradovima, šestodnevna radna nedelja, plate prosvetara… Sve je to nasilje. I kapilarni glasovi su nasilje. I stranačka knjižica za posao je nasilje. I katastrofalni direktori javnih preduzeća…”, rekao je Vrsjakov okupljenima.

Ana Oreg, narodna polsanica iz redova Pokreta slobodnih građana poručila je da vlasti kažu da je građana na protestima “sve manje” i odgovorila da su okupljeni “vrh ledenog brega”. Rekla je da je Novi Sad postao sinonim za korupciju, kriminal, građevinsku mafiju i podsticanje nacionalne mržnje, a uvek je bio grad tolerancije, human, kulturan i zelen. “Može ponovo takav da postane, samo moraćemo da menjamo ovu vlast”, rekla je ona.

Željko Bodrožić: Građani su tražili da opozicija izađe na binu, da se vidi sa građanima licem u lice, izjavio je predsednik NUNS-a Željko Bodrožić. “Razumljivo je što građani kroz sve ove godine ispoljavaju apatiju i demoralisani su na mnogo načina, zbog toga što je režim takav – želi da napravi frusrtirajuće društvo, da se svi bavimo preživljavanjem”, rekao je Bodrožić za N1, komentarišući protest.

N1 Srbija