уторак, март 5, 2024

Protest na Vračaru: Od sado-mazo filmova do graditeljstva

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 7. avgusta 2021. (Beta) – Deo opozicije održao je danas četvrti protest ispred Gradske opštine Vračar zbog urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici i zatražio smenu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i odgovornih lica u opštini.

Jedna zgrada urušila se u Vidovdanskoj ulici nakon što joj je temelj potkopan tokom izgradnje stambenog objekta pored, zbog čega su stanari raseljeni.

Predsednik odborničke grupe “Oslobodnimo Vračar” Konstantin Samofalov je upitao na protestu ko je dao dozvolu za gradnju investitoru čiji račun je bio u blokadi, i izvođaču radova, čija firma je osnovana sa minimalnim ulogom od 100 dinara, koji se tek nedavno preorijentisao na građevinsku delatnost a pre toga se bavio snimanjem “sado-mazo filmova”.

“Umesto što lažu, počevši od izjave Vesića da se ne zna ko je investor, treba da prihvate činjenicu da je u njihovom mandatu potkopan temelj susedne zgrade koja se urušila. Nestručnošću prilikom izvodjenja radova i nemarom, krajnje upitni investitor i izvođač, ugrozili su bezbednost i imovinu građana”, rekao je Samofalov.

On je upitao i kako će Grad Beograd naplatiti potraživanja od investitora, odnosno da li je on uopšte solventan. “Osim što će trošak izgradnje nove zgrade podneti Beograđani, možda bi trebalo da očekujemo i da gradnja bude u interesu starog i novog investitora i Srpske napredne stranke”, dodao je on.