субота, април 20, 2024

Predsednica Kosova čestitala Božić

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 7. januara 2023. (Beta) – Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić građanima Kosova koji slave taj praznik po julijanskom kalendaru.

Osmani je u čestitki poželela da im ljubav, mir i sloga ispune srca i domove i ukazala da su praznici poput Božića u funkciji ljubavi i solidarnosti među ljudima.

“Verska tolerancija je tradicionalna vrednost kosovskog društva. Treba da podržavamo jedni druge, ne samo na ovaj dan, i da u isto vreme imamo više nade, vere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvek budu sa vama”, navela je Osmani.

Kurti na srpskom

Albin Kurti (Foto: Prima Minister Office/Courtesy Image)

I premijer Kosova Aljbin Kurti danas je čestitao Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video porukom na srpskom jeziku. Kosovski premijer Aljbin Kurti čestitao je danas Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video porukom na srpskom jeziku.

“U vreme praznika kada slavimo mir, ljubav i nadu, svim vernicima pravoslavne veroispovesti želim srećan Božić. Želim da u miru i blagostanju provedete predstojeće praznike zajedno sa vašim najmilijima i sa komšijama na Kosovu”, rekao je Kurti.

Pozvao je građane da svakoga dana rade naporno i pošteno uz međusobnu motivaciju za suživot i razumevanje, pravdu i praštanje”, navodeći da se uz takve vrednosti stvara bolje sutra.

“Neka je srećan i blagosloven Božić”, dodao je Kurti.