среда, мај 29, 2024

Ponoš zaustavljen na graničnom prelazu Batrovci

Slične objave

Podeli

G. V.

Nakon sat i četrdeset minuta zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci, Zdravko Ponoš, predsednik političke organizacije Srbija centar, i njegova porodica pušteni su da uđu u zemlju, u koju su se vraćali sa godišnjeg odmora.

Policajci na graničnom prelazu Batrovci su danas oko 17 sati zaustavilii automobil u kome su bili Zdravko Ponoš i članovi njegove porodice. Predsedničkom kandidatu na proteklim izborima je rečeno da automobil parkira ustranu i da “sačeka da dođu pripadnici BIA kako bi obavili razgovor sa njim”.

Članovima porodice Ponoš policajci su uzeli dokumente a u međuvremenu je pripadnik carinske službe pretresao automobil. Posle skoro dva sata čekanja pripadnici granične policije su Zdravku Ponošu saopštili da službenici BIA ipak neće doći i da može da nastavi put.

“Ovde nije reč o bilo kakvoj rutinskoj kontroli na ulasku u zemlju. BIA ne funkcioniše na takav način i ne obavlja razgovore na granici. Procedura je takva da ako BIA smatra da treba da obavi razgovor sa mnom onda mi uputi poziv na kućnu adresu a pretpostavljam da ima i moj broj telefona te može da me obavesti i na taj način. Sasvim je jasno da se u ovom slučaju radi o političkom pritisku i maltretiranju moje porodice. Kako drugačije nazvati kada vas nakon višesačosvnog putovanja po izuzetno toplom vremenu policija zadržava na graničnom prelazu još sat i četrdeset minuta – izjavio je za Danas Zdravko Ponoš.