недеља, април 21, 2024

Pismo Mileta Isakova Vučiću: Mali Alek, na prekretnici si, postani svoj čovek

Slične objave

Podeli

Nekadašnji političar, pisac i diplomata Mile Isakov uputio je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem ga je podsetio da je bio i Mali od Šešelja, ali i o tome kako je sada umišljena veličina. Otvoreno pismo Mileta Isakova prenosimo u celini:

Mali Aleksandre, najpre izvini što te ovako oslovljavam, ali veruj mi to nije ni pakosno, ni zlonamerno. Jednostavno, ne mogu da ti se obratim ni sa uobičajenim dragi, jer mi to nisi, a ni sa poštovani ili uvaženi jer zaista ne mislim tako.

Odabrao sam ovakav pristup jer ti si za mene oduvek bio Mali od Angeline, kako sam te i upoznao kada te je kao dete dovodila u redakciju TV Novi Sad u kojoj smo zajedno radili nekih desetak godina. A, bio si i Mali od Šešelja, sa kojim sam se nekoliko godina prepucavao u Saveznoj Skupštini, a ti mi jednom prišao u holu i vrlo ljubazno mi se predstavio kao Angelinin sin, kao nekom koga se sa simpatijama sećaš iz rane mladosti.

Iskreno govoreći, ima u tom mom oslovljavanju i malo političke ironije, zbog tvoje umišljene veličine, ali i sasvim ljudske zbog tvoje visine. Naime, ja i svog sina tako nazivam, jer je ižđikljao do nekih 195 cm, ali uvek će biti Mali moj.

Pa i ti si na neki način moj, bez obzira na sve zamerke, jer te pamtim kao našeg klinca koji se u redakciji na Mišeluku, najradije muvao oko mog stola upijajući sve šale koje sam sa koleginicama i kolegama zbijao po ceo dan. A sad si i moj predsednik, sviđalo se to meni ili ne. Jedini pošteno izabran na ovim izborima, jer u sve ostale rezultate debelo sumnjam. A to Mali od Angeline i Šešelja, moglo bi se tumačiti i kao kompliment, jer si ih prevazišao, kao moj sin mene, ne samo po visini, nego majku po veštini medijskog nastupa, naročito na televiziji, a i Šešelja u političkim kombinacijama, nastupima i manipulacijama, kao i u vođenju stranke.

(nova s)