субота, јул 20, 2024

Pavle Grbović: Građani su pokazali da žele promene

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 3. jun 2024. – „Opozicija je danas daleko jača i spremnija nego što je bila pre dve godina, to je ogroman napredak, a rezultati u Nišu, centralnim opštinama u Beogradu i Čačku nam govore da su promene moguće i bliže nego što mnogi veruju.“, rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana gostujući na Nova S i dodao da rezultat u Beogradu nije zadovoljavajući za Pokret, ali da imamo dobar temelj za dalji rad.

„Uspeli smo na 10 mesta da razbijemo čvorišta za izborne manipulacije, ali je veće pitanje koliko njih nismo uspeli da razbijemo. Siguran sam da će do promene doći kada uspemo da prekinemo barem 80% takvih čvorišta i kada budemo spremni da to uradimo u prigradskim mestima u kojima opozicija nema snagu kao u centrima gradova.“, rekao je Grbović i dodao da potpuno jedinstvo ne mora uvek da da dobar rezultat, što vidimo po primeru Novog Sada.

Sa druge strane, Grbović napominje, da je bilo jedinstva u Beogradu, vlast sada ne bi bila u situaciji da šteluje mandate u Nišu ili na Novom Beogradu i da bi danas govorili o mnogo više pobeda u Srbiji: „Nijedan građanin juče nije gajio iluziju da će izbori biti fer i korektni, ali činjenica je da su beogradske nesuglasice nepravedno ostavile uticaj na izbore u drugim lokalnim samoupravama. Izlaznost nigde nija bila sjajna i činjenica je da je nedostatak jedinstva opozicije uticao na to da se nanese šteta izbornom rezultatu i u gradovima poput Niša, Čačka, Valjeva, i drugih.“

„Imamo ozbiljan kapital iz prethodna dva izborna ciklusa, verujem da je sazrela i infrastrukturno i na svaki drugi način ozbiljna opoziciona alternativa, borili smo se koliko smo mogli i sa svim svojim snagama. Nakon jučerašnjeg dana imamo još više dokaza i pokazatelja neregularnosti i opstrukcija i nastavićemo da se borimo za izbornu volju svakog građanina“, dodao je Grbović i zaključio da je veliki uspeh različitih grupa građana po lokalu ozbiljan pokazatelj da su ljudi spremni za promene i za promenu načina na koji se politika vodi u Srbiji, odnosno da žele suštinsku decentralizaciju, navodi se u saopštenju PSG.

D. B.