среда, фебруар 21, 2024

Otvoren XIV regionalni sajam privrede u Staroj Pazovi

Slične objave

Podeli

Otvarajući Sajam, potpredsednik pokrajinske vlade Vojvodine i ministar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić istakao je da na teritoriji opštine posluje 1.000 preduzeća i oko 3.500 preduzetnika, a da je nezaposlenost manja od pet odsto

STARA PAZOVA, 30. septembar – Na terenima kompleksa sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi je otvoren XIV regionalni sajam privrede gde će se, danas i sutra, predstaviti preduzeća i proizvođači iz oblasti metalne i plastične galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila i obuće, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede, turizma, ugostiteljstva i gastronomije.

Organizator sajma je Regionalna privredna komora Sremskog okruga, a partner Sajma – nemačka kompanija “MTU Aero Engines”, koja je počela gradnju fabrike u industrijskog zoni i za najavila nekoliko stotina novih radnih mesta.

„Ponosni smo što su od malih zanatskih radnji koje su počinjale u garažama nastale velike kompanije i svojim radom učinile Staru Pazovu jednom od najrazvijenijih opština u Srbiji i na Balkanu, gradu gde u četiri industrijske zone poslednjih desetak godina posluje veliki broj inostranih kompanija“, rekao je na otvaranju sajma predsednik staropazovačke opštine Đorđe Radinović.

Planiramo da zaposlimo 500 ljudi: Žaklina Teofilović (foto: portalforum.rs)

„Naša fabrika trenutno je u igradnji. Planiramo da je otvorimo krajem iduće godine i zaposlićemo 500 ljudi. Biće tu mesta za one sa iskustvom, ali i za mlade ljude“, rekla je direktorka sektora za ljudske resurse kompanije MTU, Beograđanka Žaklina Teofilović, koja je upisana kao prvi zaposleni u MTU.

Ekonomski gledano, opština Stara Pazova je jedna od najboljih optina u Srbiji, lider u mnogim investicijama, ocenio je predsednik Regionalne privredne komore Srema Predrag Mujkić.

Otvarajući Sajam, potpredsednik pokrajinske vlade Vojvodine i ministar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić istakao je da na teritoriji opštine posluje 1.000 preduzeća i oko 3.500 preduzetnika, a da je nezaposlenost manja od pet odsto. Galić je naglasio da staropazovačka privreda pokazuje veliku prilagodljivost privrednim tokovima i da svakog dana privrednici razmišljaju – kako će biti bolje.

Među pratećim manifestacijama organiztatori su posebno istakli i sajam zapošljavanja na kome se očekuje da će vodeće firme iz privrednog portfolija Stare Pazove ponuditi još dvestotinak radnih mesta.

Sajam traje 30. septembra i 1. okrobra od 10 do 17. časova, ulaz je besplatan, a pre obilaska izložbenog prostora organizovano je, takođe besplatno, testiranje na koronavirus.

D. B.