четвртак, јул 25, 2024

Opština Novi Beograd dozvolila uvođenje kućnih ljubimaca u svoje prostorije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 12. januara 2024. (Beta) – Opština Novi Beograd saopštila je danas da je usvojila odluku kojom dozvoljava uvođenje kućnih ljubimaca u prostorije opštine, čime je i zvanično postala “pet frendli” opština.

Uvođenje pasa i mačka dozvoljeno je u šalter salu, uslužni centar, sve sale u zgradi opštine, kao i u prostorije mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Beograd, navodi se u saopštenju. Odlukom je precizirano da psi moraju biti na povocu, mačke u transporteru, kao i da uvođenje opasnih pasa nije dozvoljeno.

Pored tih uslova, navedeno je da kućni ljubimci koje građani povedu sa sobom u prostorije opštine moraju biti vakcinisani protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo.

Predsednik opštine Bojan Bovan kazao je da se nada da će ta odluka biti od velike koristi vlasnicima kućnih ljubimaca. “Uz pomoć lokalnog tima volontera udruženja Animal Rescue Serbia (ARS) Novi Beograd želimo da premostimo neku vrstu jaza između njih i onih sugrađana koji nemaju ljubimce i uvedemo veći komunalni red”, rekao je Bovan.

Naveo je da će opština sprovoditi radionice za najmlađe kako bi pored ljubavi prema životinjama deca razvijala i osećaj odgovornosti, kao i da je planirano da posredstvom lokalnog tima ARS postanu prva opština koja će imati registrovane hranitelje napuštenih pasa.