субота, јул 13, 2024

Novi protest SPN u petak uveče

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. januara 2024. (Beta) – Novi protest opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja” zbog krađe glasova na decembarskim izborima u Srbiji, biće u petak, 26. januara, u 18.00 ispred Ustavnog suda u Beogradu.

“Zahtev Ustavnom sudu za odlučivanje o izbornom sporu kojim se traži poništavanje republičkih izbora podneće naš tim pravnika ranije tog dana, a sudije Ustavnog suda pozivamo da rade u interesu države i naroda, a ne u interesu režima Aleksandra Vučića”, piše u saopštenju.

Od Ustavnog suda će se uputiti ka obližnjoj zgradi Radio-Televiziji Srbije od koje zahtevaju da, kao javni servis koji plaćaju svi građani, izveštava o “dokazanoj izbornoj krađi i prekrajanju narodne volje”.

Predsednik opozicionog Narodnog pokreta Srbije koji je deo opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja” Miroslav Aleksić je danas je kazao za televiziju N1 da da ta koalicija traži poništavanje i republičkih i beogradskih izbora i organizovanje novih.

“Našu borbu nastavljamo na ulici, u institucijama i na međunarodnom planu i nema odustajanja”, kazao je Aleksić.

Vlast je više puta ocenila da su izbori bili pošteni, te da opozicija navodima da su izbori pokradeni traži alibi za neuspeh.