субота, јул 13, 2024

Nova sramota Vučićeve delegacije u UN-u

Slične objave

Podeli

Index Vijesti

NAKON što je predsjedavajuća na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a prekjučer u New Yorku opomenula predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, upozorenje je dobila i njegova savjetnica Suzana Vasiljević. Kako se pretpostavlja, ona je dobila opomenu od ljudi iz protokola, i to zbog snimanja mobitelom.

Kako se vidi na snimci koju su zabilježile kamere iz dvorane u kojoj se održavala redovna sjednica o Kosovu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, savjetnica predsjednika Srbije Suzana Vasiljević opomenuta je jer je Vučićevo izlaganje snimala mobitelom, prenosi Nova.rs.

Srpski nerežimski mediji primijetili su da se Vučić i njegovi suradnici očito ne snalaze najbolje u okolini na koju nisu navikli. “Ovo su Ujedinjeni narodi, a ne Pink ili Happy TV”, poentirali su.

Dok je iz drugog reda nonšalantno držala mobitel snimajući Vučićev govor, Suzani Vasiljević prišao je čovjek za kojeg se pretpostavlja da je iz protokola i upozorio je da snimanje nije dopušteno.

Predsjedavajuća lupala po stolu zbog Vučića

Podsjetimo, na istoj sjednici opomenu je dobio i Vučić od predsjedavajuće Vijeća sigurnosti UN-a Vanesse Fraser. Ona je napomenula da govornici imaju po tri minute za izlaganje, što je prethodno dogovoreno.

Predsjednik Srbije je umjesto svog izlaganja rekao da to nije dogovoreno i dodao “ali nema veze”. Fraser mu je odgovorila da jest dogovoreno, a Vučić joj je upao u riječ negodujući: “Ne, nije dogovoreno.”

Fraser je tada podigla ton i počela lupati rukom o stol navodeći da je dogovoreno i da joj je njena zamjenica rekla da je to dogovoreno sa srpskim predsjednikom. Istaknula je da ne dopušta da njena zamjenica bude predstavljena kao lažljivica.

index.hr