понедељак, мај 27, 2024

Načelnik zatvora u Spužu “vrlo brzo” očekuje Đukanovića

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 11. decembra 2022. (Beta) – Kabinet predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, saopštio je danas da će tražiti odgovornost načelnika Istražnog zatvora u Spužu, Predraga Spasojevića, jer je za medije rekao da “vrlo brzo očekuje” Đukanovića i da će mu “spremiti ćeliju po svim standardima”.

Spasojević je to u petak kazao na TV “A plus” i ponovio na TV Prva. Kabinet Đukanovića je saopštio da će njegovu odgovornost tražiti u postupku zbog kršenja Zakona o državnim službenicima i nameštenicima. Uprava Zatvora se ogradila od izjava Spasojevića koje “nisu spojive s poslovima i radnim zadacima jednog državnog službenika i nameštenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija”.

Spasojević je “na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na predsednika Crne Gore. Ne pamti se takva degradacija državne uprave”, naveo je šef Đukanovićevog kabineta, Miodrag Radović na Tviteru.

Spasojević, dugogodišnji službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), nedavno je imenovan za načelnika Istražnog zatvora. On je u žižu javnosti nedavno dospeo pošto mu je u dvorište kuće kod Danilovgrada za četiri dana dva puta postavljena bomba koja nije eksprlodirala.

Zbog toga je podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pokrenulo postupak protiv pritvorenog Maria Miloševića osumnjičeng za krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a Spasojević rekao da je podmetanje bombe u njegovo dvorište pokušaji ubistva i ocenio da su institucije ili nesposobne ili korumpirane.