субота, јун 22, 2024

Movsesijan: Miriše na prevaru

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 3. aprila 2022. – Direktor kanala Njuz Maks Adria Slobodan Georgiev ocenio je večeras da je “dogadjaj bez presedana” odluka Republičke izborne komisije (RIK) da ne saopšti preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima.

“Ne razumem zašto su prekinuli rad? Imaju sve uslove da rade cele noći. Svi prate i svi čekaju rezultate i bilo bi najnormalnije da i dalje sede u skupštini i objave rezultate kada ih budu imali”, rekao je Georgiev za televiziju N1..

Član koalicije “Ajmo ljudi” Aris Movsesijan izjavio je da “miriše na prevaru” to što Republička izborna komisija (RIK) večeras nije saopštila preliminarne rezultate o izlaznosti na danas održanim izborima.

“Niko normalan ne može da veruje da se sve odvija po planu zato što sve kasni, prave se redovi i na kraju vam neko kaže: ‘Ajte vi na spavanje, pa ćemo sutra da vidimo kakvi su rezultati'”, kazao je Movsesijan na konferenciji za novinare i dodao da je vlast Srpske napredne stranke napravila “cirkus od države”, a da sada pravi cirkus i od izbora.

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je večeras da je odluka Republičke izborne komisije (RIK) da ne objavi projekciju konačnih rezultata izbora – praksa bez presedana.

“To je još jedan dokaz da je RIK u potpunosti pod kontrolom režima i da bez naloga vrha režima ništa ne rade. Ovo može da znači da su prvi rezultati koji su stigli u centralu Srpske napredne stranke (SNS) nezadovoljovajući i da će RIK ćutati dok Vučić ne kaže kakvi rezultati moraju biti. Ovo je velika blamaža za instituciju koja bi morala da vodi izbore”, kazala je Manojlović.

Republička izborna komisija nije večeras saopštila preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima održanim danas u Srbiji, na poslednjoj planiranoj konferenciji za novinare održanoj u staroj zgradi parlamenta. Posle sednice koja bi treba da bude održana sutra (ponedeljak) u 20 sati RIK će saopštiti preliminarne rezultate izbora, a do tada se neće obraćati javnosti.

M. M.