среда, мај 29, 2024

Mlađanu Đorđeviću zabranjen ulazak u BiH

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. oktobra 2022. (Beta) – Predsednik vanparlamentarnog pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević zabranjen je danas ulazak u Bosnu i Hercegovinu (BiH), vraćen je sa graničnog prelaza Skelani.

U jutarnjim časovima vraćen sam sa graničnog prelaza Skelani i nije mi dozvoljen ulazak u BiH sa obrazloženjem da predstavljam pretnju za bezbednost BiH javnom poretku i javnom redu i miru“, rekao je Đorđević za portal Danas.

On je naveo da je krenuo na liturgiju u manastiru Karno iznad Srebrenice, kod igumana Luke, u pomen mitropolitu Amfilohiju. “Naravno da ja ne predstavljam nikakvu pretnju jer ja nisam ni kriminalac ni terorista, već čovek koji javno zastupa svoje stavove i snažno podržava Dejton i njegove tekovine, kao i opstanak Republike Srpske (RS). Uložiću žalbu na ovo rešenje i čudno je to da postoje tajni spiskovi za zabranu ulaska a da do sada na to nije reagovala ni Srbija ni Republika Srpska”, naveo je Đorđević.

On je rekao da ga “nikakve zabrane neće sprečiti da govori istinu i da se bori za slobodu kretanja i misli”. “Ovo su potezi iz mračnog doba proganjanja ljudi samo zato što su Srbi i pravoslavci”, tvrdi Đorđević, ocenjujući da “naše službe tim državama šalju izveštaje uz lažne optužbe da smo svi mi ekstremisti”. Đorđević je vrlo aktivan na mreži Tviter, gde je nedavno postavio objavu iz manastira Karno, takođe nedavno je boravio i u Rusiji, odakle je postavio niz fotografija i snimaka, navodi Danas.

Snimci su od toga kako leti u helikopteru, preko fotografija u maskirnoj unformi i sa ratnom tehnikom, do objava o Đorđevićevim posetama ruskim crkvama i manastirima, kao i fotografija prirodnih lepota iz ruskih krajeva. Na proruskom protestu u Beogradu proletos, Đorđević je snimljen kako po asfaltu isrtava slovo Z, simbol ruske vojne operacije.

Protiv njega se vodi prekršajni postupak za isticanje transparenta “Izdajnik” sa likom predsednika Aleksandra Vučića, na godišnjicu početka NATO bombardovanja Srbije. Kako je sam Đorđević objavio na Tviteru, Policijska uprava Vračar mu je zbog toga oduzela oružje za koje tvrdi da ima urednu dozvolu. (Portal Danas)