понедељак, јул 22, 2024

Milivojević: Vučić baca mamce

Slične objave

Podeli

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je u emisiji Iza vesti da je predsednik Aleksandar Vučić danas na godišnjoj konferenciji govorio o mnogim stvarima, a da one „nisu u njegovoj ustavnoj nadležnosti“. „On je toga svestan, zato je ta pres konferencija izgledala “okruglo pa na ćoše“, Milivojević.

„Gvorio je o mnogim stvarima. Onih 300.000 zvuči lepo, a ovo ostalo ne razume ni gospodin Vučić, on je stručnjak za pravo. Vučić je, kako kaže Milivojević, „priznao da je svestan da brutalno krši Ustav“. „On je u novembru posle četiri i po godine vladavine primetio da nije ustavno da bude predsednik stranke. Normalno je da se ne kandiduje, mene čudi ta zavera ćutanja o tome, piše N1.

Izneo je i svoj stav o predstojećim izborima. „Moj stav je da opozicija koja je bojkotovala izbore prošle godine i postigla uspeh, izašlo je neuporedivo manje od polovine građana, ali opozicija nije dala odgovor na pitanje šta posle tih izbora, ali što je gore, opozicija nije dala odgovor na pitanje zašto sada izlazi na izbore, kad su uslovi gori, a ne bojktovati ih“, kaže on.

Rekao je da je gledao četiri sata prenosa iz Gornjih Nedeljica. „Zahtev protestanata o Zakonu o referendumu je bio kozmetički, ali suštinski ne možete da pravite zakon o referendumu, a da pravite različite cenzuse za različita pitanja. Umesto što su slavili pobedu nad Vučićem i taj njegov postupak, trebalo je da čuju šta je rekao“.

Milivojević ističe da su ustavne promene „jedan fantastično bačen mamac opoziciji“. „Mi se sad bavimo tom temom, umesto da se bavimo izborima. Opozicija se konsoliduje. Kristališu se linije razdvajanja i spajanja, blokovi sarađuju korektno, kako će to izgledati dalje to ne možemo da znamo“.

(Danas)