петак, јул 12, 2024

Milivojević: Slušaj dobro parizer dahijo!

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 12. decembra 2023. – Na Trgu republike večeras je održana konvencija koalicije “Srbija protiv nasilja”.

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grboviić rekao je da je ostalo dovoljno pametnih, mladih i sposobnih ljudi koji su odlučni da raskinu sa radikalskom prošlošću. Grbović je pozvao građane da glasaju na izborima 17.decembra i poručio da je vreme da se pobedi malodušnost.

„Odavde se ne nazire kraj kolone građana, ali se nazire kraj nekima drugima koji su ovde na bilbordu. Godinama se svi pitaju gde su mladi ljudi, kada će da se probude, da učine nešto. Večeras sam sa vama da vam saopštim dobru vest. Stasale su generacije koje ne prihvataju da i njihovu sudbinu kroji Vojislav Šešelj”.

“Čitavu deceniju hoće da nas oteraju iz zemlje, ostalo nas je dovoljno, imamo snage, znanje, odlučnosti da kažemo dosta sa ružnom radikalskom prošlošću“, rekao je Grbović i dodao: „Hajde da vratimo normalnost i sigurnost, da vrtići i škole budu bezbedni. Hajde da živimo kako želimo i zaslužujemo. Naš Beograd je glavni grad naše zemlje i upravo zbog toga imamo političku i moralnu i ljudsku obavezu da se pokrene najveći korak da se oslobodimo. Hajde da do nedelje učinimo sve što je da nas u borbi protiv protivnika. Ovaj režim je poražen još u maju, ali najveći protivnik ovom narodu je malodušnost u našim redovima. Hajde da pokažemo da ovaj grad ima dušu, da imamo srce i hrabrosti za promene“, rekao je Grbović.

„Slušaj dobro ‘Parizer dahijo’, uzviknuo je demokrata Srđan Milivojević i izazvao zemljotres na Trgu. Kandidat za narodnog poslanika liste “Srbija protiv nasilja”, rekao je na mitingu da je za pobedu na izborima potrebna olovka i da da će građani pobediti “parizer dahije”.

„Pre 109 godina, na današniji dan pred naše pretke istupio je Živojin Mišić i rekao eno Beograda, pritiska ga tama, hajde da pokažemo svetu… Zato vojnici idemo ka Beogradu da ga oslobodimo i proteramo Austrougare, svaka se pobeda dobija. Stali su pod zastavu časti i proterali okupatore iz svog grada. Davno su su se i Mišić i najslavniji srpski drugovi ustrojili pred gospodom. Šta bi danas rekli Stepa i Mišić, šta bi rekli kada bi videli kako se njive i livade nude za rudnike, šta bi povikao sa Ljubića Tanasko Rajić… Pa isto ljudi, ovo je naša zemlja. Ne damo ovu zemlju, ne dam. Pred nama je vreme pobeda, sazrelo je, ali za ovu pobedu ne treba da komanduju ni Stepa ni Mišić. Olovku u ruke“, naglasio je Milivojević.

Izvor: nova.rs