недеља, јул 21, 2024

Stamatović šesti put izabran za predsednika Opštine Čajetina

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. juna 2024. (Beta) – Novoizabrani odbornici Skupštine opštine Čajetina su na konstitutivnoj sednici ponovo ukazali poverenje Milanu Stamatoviću kome je to šesti uzastopni mandat predsednika te opštine, saopšteno je danas.

Nakon predstavljanja izveštaja o sprovedenim izborima, odbornicima su potvrđeni mandati, a zatim su položili zakletvu, piše u saopštenju.

U ovom sazivu 19 odbornika imaće lista Milan Stamatović – Zdrava Srbija, četiri odbornika lista “Aleksandar Vučić–Čajetina sutra”, dok će osam odbornika imati Grupa građana “Naši ljudi za naše mesto“ – Marko Pantović.

Za predsednika Skupštine izabran je Arsen Đurić (ZS) koji je i do sada vršio tu funkciju, za zamenika predsednika Skupštine opštine izabran je Slavko Pantović (PUPS), za sekretara Skupštine postavljen je Predrag Jokić, a za zamenika sekretara Anđelina Aleksić.

Na predlog predsednika Opštine, za zamenika predsednika Opštine, izabran je Zoran Udovičić (ZS).

Izabrani su i članovi Opštinskog veća u novom sazivu i to: Gorica Mijailović (ZS), Slađana Vulović (ZS), Aleksandar Ilić (ZS), Milovan Božić (ZS) i Miroslav Tucović (ZS).

“šesti mandat na poziciji predsednika Opštine je sigurno velika odgovornost, čast i zadovoljstvo, a ujedno i zahvalnost biračima koji su prepoznali napore i opšti interes u radu lokalne samouprave i tima koji duži niz godina radi na razvoju, izgradnji i demokratizaciji Čajetina i cele Srbije“, kazao je Stamatović.

Dodao je da je “Zdrava Srbija, kao politička partija regionalnog karaktera, malo zastupljena u zapadnim delovima Srbije“, te da se nada da će podrška koju sada ima u Čajetini i Zlatiborskom okrugu će se primeniti i na ostale delove Srbije.

Smatra i da Zdrava Srbija u nekom narednom periodu može da bude relevantan politički faktor u celoj Srbiji.