понедељак, мај 27, 2024

Mijat Lakićević: Zoran Đinđić prosvet(l)itelj

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. septembra 2022. – U izdanju novosadske Akademske knjige izašla je biografija Zoran Đinđić prosvet(l)itelj Mijata Lakićevića.

Predgovor za Intelektualnu biografiju Zorana Đinđića napisala je istoričarka Latinka Perović pominjući na početku “Ključ za razumevanje Srbije na prelazu iz 20. u 21. vek” i Đinđićevu ulogu sa trinaestoricom osnivača Demokratske stranke i da iz pera Mijata Lakićevića “dolazi odgovor na pitanje : Ko je bio Zoran Đinđić?”.

Latinka Perović je uveren da je ovo “do sada najpotpunija intelektualna biografija Zorana Đinđića. Precizna i potresna biografija. Nema suštinske granice između Zorana Đinđića filozofa i Zorana Đinđića političara. Naprotiv, drugi se bez prvoga ne može razumeti”. Ona negira utisak da je zbog uloge u političkom životu, i naročito zbog njenog tragičnog kraja, Zoran Đinđić zanemaren kao filozof.

Pored Latinke Perović na predstavljanju Lakićeve knjige (sutra, 21. septembra, Medija centar, Terazije 3, u 18 sati) govoriće recezenti prof dr Novica Milić dr Olga Manojlović, novinarka NIN-a Vesna Mališić, Bora Babić, direktorka Akademske knjige i autor.

D. B.