среда, мај 22, 2024

Marović podnijela ostavku u Vladi i u Građanskom pokretu URA

Slične objave

Podeli

Potpredsjednica Vlade, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Građanskog pokreta  URA Jovana Marović podnijela je ostavku na te tri funkcije. Ona je o svojoj odluci o ostavkama u Vladi danas obavijestila predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović.

U dopisu je kao razlog navela izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore.

Povjerenje je Vladi u Parlamentu uskraćeno još u avgustu mjesecu…

Foto: Pobjeda

Odluku o podnošenju ostavke na navedene funkcije Marović je objavila i na zvaničnom fejsbuk nalogu.

Njeno saoštenje prenosimo u cjelosti:

“Uvažene građanke i građani,

Želim da vas informišem da sam podnijela ostavke na sve tri funkcije koje sam vršila u prethodnom periodu (potpredsjednica za spoljnu politiku, regionalnu saradnju i evropske integracije, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica GP Ura).

Funkcije u Vladi i partiji sam preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedemo u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji. S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima. Razlog što nisam ranije napustila ove funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Smatram da smo, moj tim i ja, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da uradimo dosta. Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama.”

(Dnevni list Pobjeda)