среда, мај 29, 2024

Malteški red u Nadbiskupiji

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. juna 2022. – Na dan Svetog Ivana Krstitelja, zaštitnika Suverenog Malteškog Reda, sinoć je monsinjor Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolita dao blagoslov i priredio vin d’ honeur u vrtu nadbiskupije.

Malteški red ove godine nije slavio Dan državnosti zbog iznenadne smrti Velikog majstora fra’ Marca Luzzaga.

Prisutnima su se obratili Njegova ekselencija ambasador Alberto di Luca i monsinjor Hočevar.

Alberto di Luca (foto: portalforum.rs)

“Nema sada ni srca ni duše da pravimo bilo kakvu proslavu jer se pre nekoliko dana, tačnije sedmog juna, u Očevu kuću preselio naš zamenik, Veliki majstor fra Marco Luzzago. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio nadbiskupa, preuzvišenog gospodina Hočevara koji nam je ponudio da se zajedno prisetimo našeg zaštitnika reda Svetog Ivana Krstitelja i zato smo se okupili ne da pravimo proslavu nego neku vrstu sećanja i zamolim gospodina Hočevara da kažu koju reč”, rekao je Alberto di Luka.

Stanislav Hočevar (foto: portalforum.rs)

“Srdačno pozdravljam. Zbog događaja ne bih nikoga pominjao. Njegovoj ekselenciji i njegovoj ekipi bih čestitao za ovaj praznik Svetog Jovana Krstitelja. Sveti Jovan je nadahnuće za sve nas. Odlazak pokojnog vikara, Velikog meštra je pak poziv na solidarnost. I sada ćemo biti zajedno, prilika za solidarnost i nadahnuće. Dobrodošli u ovom Bogorodičinom parku”, poručio je beogradski nadbiskup, monsinjor Stanislav Hočevar.

Dragan Banjac

1 KOMENTAR

Comments are closed.