уторак, јул 16, 2024

LSV: Danas živimo posledice poraza

Podeli

NOVI SAD, 5. oktobra 2021. (Beta) – Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas, na 21. godišnjicu rušenja režima Slobodana Miloševića, da je velika greška tadašnje pobedničke koalicije DOS bila što nije prihvatila predlog LSV da se izvrši lustracija svih pojedinaca koji su u periodu Miloševićeve vlasti učestvovali u uništavanju države i kršenju svih prava gradjana.

“Nažalost, partneri LSV u pobedničkoj koaliciji nisu imali razumevanja za taj zahtev. Petog oktobra 2000. godine zatražili smo zabranu Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske radikalne stranke (SRS), Jugoslovenske levice i Stranke srpskog jedinstva. Ni tada nas nisu poslušali”, navela je LSV.

Dodali su da ostaci Miloševićeve i Šešeljeve vlasti i danas šire mržnju na isti način na koji su to činili devedesetih godina prošlog veka.

“Osuđeni ratni zločinci paradiraju po medijima, a sada traže i oslobađanje ubica premijera Zorana Djinđića. Odgovorni za ratove, ubistva, propast države i urušavanje celog sistema nisu odgovarali. To je najveći poraz demokratske Srbije. Danas živimo posledice tog poraza”, poručila je LSV.