четвртак, јун 20, 2024

Loznica: Na 70.000 stanovnika jedna ekipa hitne pomoći

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. novembra 2023. (Beta) – Predsednik lozničkog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Božidar Đedović izjavio je, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je prosečna plata u gradu u kome je danas otvorio stadion “20 procenata manja nego u ostatku Srbije”.

Đedović je u pisanoj izjavi naveo i da radnici zaposleni u kineskoj fabrici Mint, za koju vlada daje subvencije, dobijaju nezakonite otkaze i rade u nebezbednim uslovima, što je pored većeg broja povreda prouzrokovalo i jedan smrtni slučaj.

“Nemamo magnetnu rezonancu, za nas 70.000 stanovnika postoji samo jedna ekipa hitne pomoći koja često ne može da stigne da pomogne ljudima koji su ugrozeni. Račun JP ‘Toplana’ je u blokadi zbog duga od 600 miliona dinara prema ‘Srbijagasu’, pa sa pravom strahujemo da će ove zime biti problema sa grejanjem”, kazao je Đedović.

On je naveo i da neki od građana koje stranački komesari Srpske napredne stranke popisuju, kako bi obezbedili publiku za današnji predizborni skup, “nemaju mogućnost da svoje domove priključe na kanalizaciju”.