среда, мај 22, 2024

Lopovi ne idu na godišnji odmor

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 12. jula 2022. – Kradljivci i provalnici su naročito aktivni tokom leta, dok su građani na godišnjem odmoru. Oni prate vaše poruke na društvenim mrežama, posebno kada se objavljuju fotografije sa letovanja ili putvanja izvan zemlje.

U Policijskoj upravi Novi Beograd upozoravaju da je u proseku bilo pet krađa i provala dnevno ali da ih je sada nešto manje. Građanima se savetuje ugradnja sigurnosnih vrata i obezbede se alarmima. Oni, kažu inspektori, uđu u stan, zadrže se što je moguće kraće. Najčešće upadaju pre podne i radnim danima, a najviše uzimaju novac, zlato i skupocene satove, vrednije stvari koje nisu teške za nošenje.

Pored domaćih lopova pojavli su se i inostrani iz Bugarske, Rumunije i Gruzije. Oni su specijalizovani za obijanje blindiranih vrata.

Policija je danas obišla dosta zgrada na Novom Beogradu i od upravnika stambenih zajednica zahtevala da se na vidnom mestu postavi upozorenje (u prilogu obaveštenje u Jurija Gagarina 275) sa brojevima telefona kako bi mogli da se obrate policiji za pomoć.

D. B.