уторак, мај 28, 2024

Šta je Dritan hteo da kaže?

Slične objave

Podeli

“Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima. Nisu ga počinile vojske nego politike”, kazao je juče u Potočarima crnogorski premijer Dritan Abazović.

Na njegovu “mudru” poruku munjevito je na sarajevskoj N1 reagovao glumac Emir Hadžihafizbegović: “Bitango, nesorto, smetljaru, mrcino i klošaru Dritane Abazoviću. Mali od kužine fašističke politike. Dobro si u Srebrenici smišljeno i namjerno ranio Bošnjake svojim monstruoznim govorom. Gori samo od tebe su oni koji su te pustili da nakon onakve blasfemije i džubraluka od govora nad mezarima počinjenog genocida nad Bošnjacima, dođeš do Srebreničkog kamena bola i tu položiš cvijeće. Duboko vjerujem da ćeš vrlo brzo biti proglašen personom non grata u Bosni i Hercegovini. Dabogda te stigla suza svake srebreničke majke. Ti si zakržljala psihologija i polusvijet kakvi su ti i nalogodavci iz Beograda. Vrati diplomu sarajevskom Univerzitetu, žoharu mali. I izrode. Odlaziš u istoriju kao ozbiljan š****”, napisao je glumac.

Za Milana Antonijevića, dugogodišnjeg pravnika Komiteta pravnika za ljudska prava i Soros fondacije u Srbiji Abazovićevu poruku doživeo je sasvim suprotno: “Ovo je poruka mira koju je uputio Dritan Abazović danas u Srebrenici. Ko to ne razume, mir očigledno ne želi, već želi osvetu”.

Poznati sarajevski novinar, dugogodišnji urednik revije Dani, advokat Senad Pećanin dobro je “načepio” Antonijevića: “Nisu ključni problem Srbije i Srba vučići, dodici, vulini, porfiriji i slični. Problem su “Evropejci” i uglađeni četnici poput ovoga, koji je onomad, kao čelnik Sorosevog Fonda “Otvoreno društvo” čestitao Republici Srpskoj, nastaloj na genocidu, 9. januar”.

Za Abazovića jedna dalmatinska: Bolje je svašta isti nego svašta pričat!

D. B.