среда, фебруар 28, 2024

Lavrov: Susret Putina i Zelenskog bi sada bio kontraproduktivan

Slične objave

Podeli

MOSKVA, 28. marta 2022. (Beta) – Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da bi trenutno susret predsednika Rusije i Ukrajine Vladimir Putina i Volodimira Zelenskog bio kontraproduktivan, te da će pregovori postati neophodni kada bude “jasnosti o svim pitanjima koja interesuju Rusiju”.

“Pregovori traju. Biće obnovljeni bukvalno danas-sutra u Istanbulu, u susretu posle serija video konferencija. I mi smo zainteresovani da ovi pregovori budu krunisani rezultatom. Rezultatom koji će ostvariti naše osnovne ciljeve“, rekao je Lavrov.

Lavrov je novinarima kazao da Rusija nije ostala u izolaciji. “Što se tiče izolacije, ne postoji nikakva izolacija. O izolaciji govore oni koji su se mentalno i ideološki pomirili sa neizbežnošću diktature. Diktature Zapada na svetskoj areni“, rekao je Lavrov, navodeći da Rusija ima mnogo partnera u Africi, Latinskoj Americi i Jugoistočnoj Aziji.

Komentarišući navode da ministar odbrane Sergej Šojgu ima problema sa zdravljem, on je kazao da je reč o “idiotizmu” koji šire i tajne službe Ukrajine i ruski neoliberali u inostranstvu. “Svi su živi, svi zdravi, rade”, rekao je Lavrov, dodajući da Šojguu trenutno nije do medijskog pojavljivanja.