петак, јул 12, 2024

Kuleba razgovarao sa Vučićem i Vučevićem

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. maja 2024. (Beta) – Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba sastao se danas u Vladi Srbije sa premijerom Milošem Vučevićem, nakon čega je otišao na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Vili “Mir”.

Vučević je na na Instagramu uz fotografiju samo napisao: “sastao sam se danas sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom”.

Sastanku Kulebe sa Vučevićem u Vladi prisustvovao je i ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač. Kuleba i supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska od juče borave u poseti Srbiji, što je prva poseta ukrajinskih zvaničnika Beogradu od početka ruske invazije na Ukrajinu 2022.

Vučević: Srbija poštuje teritorijalni integritet svake članice UN, uključujući i Ukrajinu

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom i naglasio da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svake države članice Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu.

Kuleba i Vučević su razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji u svetu i ekonomskoj saradnji dve države u tim okolnostim, saopšteno je posle susreta.

Kuleba je rekao da je njegovom posetom poručuje da postoji prostor da se odnosi država dodatno učvrste, navodeći da je jedan od razloga sličnost srpskog i ukrajinskog naroda, saopštila je Vlada.

“Srbija i Ukrajina imaju mnogo različitog, ali isto tako i zajedničkog i zato je moguće da zajedno gradimo budućnost u mnogim oblastima, zaključio je ministar spoljnih poslova Ukrajine”, piše u saopštenju. “Otvoreni smo za prijateljske razgovore o svim pitanjima i na svim nivoima”, rekao   je premijer i zahvalio sagovorniku na tome što je spomenuo humanitarnu pomoć koju je Srbija poslala ukrajinskom narodu.