среда, фебруар 28, 2024

KoSSev: Ruski zvaničnik UNMIK-a nepoželjan Kosovu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. decembra 2021. – Ministarka spoljnih poslova Kosova Dominika Gervala donela je odluku da se ruski zvaničnik Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) proglasi personom non-grata zbog njegovog štetnog delovanja koje je, kako se navodi, narušilo nacionalnu bezbednost, prenosi danas KoSSev.

Portal piše da je Gervali kazala da je to uradjeno na zahtev premijera Aljbina Kurtija. “Institucije Kosova ostaju posvećene borbi protiv zloćudnog uticaja Rusije i njenih satelitskih predstavnika u regionu, koji imaju cilj da potkopaju dostignuća Kosova i naših partnera, pre svega SAD, NATO i EU”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Kosovo će nastaviti da “još tešnje sarađuje sa međunarodnim saveznicima, posebno sa Amerikancima, Evropljanima i NATO-om – kako bi osujetilo bilo kakve destabilizujuće napore Rusije u tom regionu. Odlučnost i put Kosova ka članstvu u NATO, EU, a potom i u UN su nepovratni. Uveravamo gradjane Kosova da će institucije svakog dana ostati budne i odlučne da štite bezbednost i ustavni poredak Kosova, kad god je to potrebno, navodi se u saopštenju koje prenosi KoSSev.

M. M.