среда, фебруар 28, 2024

Komšić: Dok se Dodik ne urazumi ili dok ne bude zaustavljen…

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 15. oktobra 2021. (Beta) – Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić izjavio je da bi izjave srpskog člana Predsedništva BiH trebalo da budu predmet rada Tužilaštva BiH, s obzirom na to da Dodik, kako je naveo, radi na rušenju ustavnog sistema BiH.

“Time bi se trebalo pozabaviti Tužilaštvo po službenoj dužnosti, ako ne bude po službenoj dužnosti, onda će biti po krivičnoj prijavi”, rekao je Komšić novinarima posle sastanka članova Predsedništva sa austrijskim šefom diplomatije Mihaelom Linhartom.

Komšić je kazao da je današnji sastanak u Predsedništvi imao “očekivani tok”. “Dodik je po ko zna koji put verglao svoje pa svoje i meni je drago da se novi ministar može uveriti sam o čemu se ovdje radi”, kazao je on. Prema njegovim rečima, od priče o evropskom putu BiH i ispunjavanja 14 prioriteta došlo se do toga da se razgovara o bezbednosti, stabilnosti, jedinstvu i suverenitetu BiH.

Komšić smatra da Dodikova taktika ide u dva smera. “Jedan je usmeren na domaću javnost, prvenstveno na Republiku Srpsku, da narod u RS uveri da je njegova ludost nešto što svi treba da slede, a drugo da međunarodnoj zajednici stavi do znanja da je on faktor, da će on to uraditi, bez obzira na to šta oni rekli, odnosno da oni moraju prihvatiti ovo što on radi. Mislim da će se ovo ubrzavati”, ocenio je predsedavajući Predsedništva BiH.

Foto: Klix

Komšić je dalje rekao da Dodik u ovom trenutku ima problem s međunarodnom zajednicom, ali i sa ostalom dvojicom članova Predsedništva, koji, kako je kazao, ne žele da budu deo njegovog “ludila”, političkog ili fizičkog. “Dok se pomenuti gospodin ne urazumi, ili ne uzme pravu terapiju, ili dok ne bude zaustavljen, do tada traje ludilo, kao i svako ludilo”, rekao je on.

Komentarišući Dodikovu najavu da će formirati vojsku RS, Komšić je postavio pitanje – od kojih para će to učiniti. “Hoće da pravi vojsku, od kojih para? Hoće li im on dati plate i je li ga briga za njihove živote i sudbine”, naveo je on.