уторак, фебруар 27, 2024

Komšić: Dodik čini krivično djelo pobune!

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 28. SEPTEMBRA 2021. – Reagujući na Dodikovo (Milorad) povlačenje saglasnosti za Vojsku i Visokog sudskog tužilačkog vijeća, predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da se radi o krivičnom delu pobune.

Sve te institucije, navodi sarajevsko Oslobođenje, formirane su nakon što je većina u Parlamentu BiH njihovo formiranje izglasala, uključujući i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika. Dakle, bez Parlamenta BiH, te odluke nema, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

“To je krivično djelo pobune”, istakao je Komšić i najavio da će biti povučene saglasnosti Republike Srpske date na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

“Dakle, bez Parlamenta BiH, te odluke nema. Osim toga, to je krivično djelo pobune“, naglasio je predsjedavajući Predsjedništva BiH. Dodik je sinoć rekao kako popisuju sve ono što su uradili visoki predstavnici ili kroz sporazume i davanja saglasnosti.

Mi ćemo povući naše saglasnosti na sporazume o vojsci i VSTS-u, rekao je Dodik novinarima u Banja Luci i istakao da postoji želja da se predloži, a o čemu će se ovih dana i odlučivati, da se kroz rušenje zakona o vojsci u roku od nekoliko mjeseci formira vojska Republike Srpske.

M. M.