уторак, јул 16, 2024

Ko neće na miting dobija otkaz

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. marta 2022. (Beta) – Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić saopštila je da će 48 vaspitačica i pomoćnih radnika Predškolske ustanove “Čarolija” iz Vršca danas u podne morati da prisustvuju otvaranju puta Opovo-Debeljača.

Rakić je agenciji Beta kazala da je put Opovo-Debeljača pušten u saobraćaj pre dva i po meseca, a da će ponovnom otvaranju danas prisustvovati kandidat za predsednika Srbije i nosilac svih izbornih lista Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

“Nedopustivo je da vaspitačice ostavljaju decu u vrtićima kako bi prisustvovale mitinzima Vučića na kojima on stvara lažnu sliku da ga narod voli. Zbog Vučićevog mitinga danas će biti ugrožena bezbednost dece u vršačkim vrtićima, jer će morati da dođe do spajanja grupa, a o najmlađima će brinuti nedovoljan broj vaspitačica koje su odbile da idu na politički skup”, kazala je Rakić.

Rakić je istakla da su je o pretnjama u vrtićima obavestili vaspitačice koje su odbile da idu na miting SNS-a, ali i roditelji dece. Navela je da je gradonačelnica Vršca zapretila jednoj vaspitačici koja je odbila da ide na skup SNS-a.

“Gradonačelnica Dragana Mitrović, članica SNS-a, je kazala vaspitačici ‘tvoj posao je danas da ideš u Opovo, a ne da čuvaš decu’“, kazala je Rakić.

Po njenim rečima, u Kovačici i Vršcu će zbog posete Vučića sva javna preduzeća biti zatvorena već u 12 sati, kako bi zaposleni organizovano otišli na skup u Opovo na kome će govoriti predsednik SNS-a i Srbije.

Svako ko odbije da uđe u autobus može da očekuje otkaz na poslu“, rekla je zamenica predsednika DS-a Dragana Rakić.