среда, мај 29, 2024

Izdajnička i podanička Vučićeva vlada rizikuje ukidanje bezviznog režima sa EU

Slične objave

Podeli

GLAS osuđuje prostačko, izazivačko i neodgovorno ponašanje srpskih vlasti u odnosu na upozorenje predsednika Francuske Emanuela Makrona da bi neispunjavanje usvojenih sporazuma i evropskog plana za Kosovo moglo da dovede do ukidanja bezviznog režima sa EU za građane Srbije.

Jasno je da bi povratak viza građanima Srbije bio u interesu putinovske vlasti Srbije, jer je izolacija i udaljavanje Srbije od EU, vladavinom prava neometan kriminalni milje i služenje Rusiji i njenim interesima 35-godišnji modus operandi izdajničke koalicije SRS/SPS/JUL.

Za građane Srbije je bezvizni režim sa EU i zemljama Zapada ravan vazduhu koji dišu. To je onaj deo sveta gde živi gotovo sva naša emigracija i u kome svaka porodica u Srbiji ima bar po nekog svog. Svojim izdajničkim delovanjem, vlasti Srbije su već sasvim dovoljno otežale položaj Srbije u EU okruženju.

GLAS se zalaže za hitnu primenu evropskog plana za Kosovo i normalizaciju odnosa kroz faktičko priznanje nezavisnosti Republike Kosovo i članstvo u UN. Za legitimne izbore na severu Kosova i zauzimanje položaja pripadnika srpske zajednice u kosovskom društvu koji joj po Ustavu pripadaju, navodi se u saopštenju GLAS-a-

M. M.