субота, јун 22, 2024

Ivana Kekin: Radit ćemo neumorno, ići ćemo najbržim tempom. Nema više šerifovanja

Slične objave

Podeli

STRANKA Ivane Kekin dijelom je platforme koja je u Zagrebu osvojila većinu u Gradskoj skupštini i čiji je kandidat premoćno izabran za gradonačelnika. Dobili su skoro 200.000 glasova.

“Logično je da imaju značajna očekivanja. Izuzetno sam zahvalna na povjerenju koje su nam građani dali”, odgovorila je u RTL Direktu o rezultatu na izborima.

“Krenut ćemo s revizijom, da ustanovimo kakvo je stanje u gradu. To podrazumijeva reviziju financija, javne nabave, vanjskih ugovora koje je grad sklopio i reviziju upravljanja gradskom imovinom. Nakon toga ići će se u restrukturiranje gradske uprave, što znači da će se razgovarati sa svim pročelnicima, odnosno s upravom, odnosno direktorima gradskih poduzeća i vidjeti kakvo je stanje stvari. Mi od njih, naravno, očekujemo dobru suradnju, da vidimo kakva su dugovanja, koji su rizici itd.”, kazala je.

“Počet će se događati čim se ostvari primopredaja vlasti. Mi namjeravamo raditi neumorno, ići će to najbržim tempom kojim je to moguće”, dodala je.

Što će građani prvo osjetiti?

“Prvo što će se moći osjetiti je da dolazi jedan sveukupni novi model upravljanja. Jedan čovjek više neće moći odlučivati o svemu, doslovno o koeficijentu tajnice u uredu, nema više šerifovanja. S tim vremenom je gotovo i mislim da ga je nakon 20 godina zaista dosta. Drugo, transparentna javna nabava. Sva će se poduzeća moći javiti na realne, a ne fiktivne javne nabave. Dogodit će se također natječaj za zaposlenja koji će ovaj put vrednovati kandidate po sposobnostima. Bit će i transparentnija, jasnija komunikacija s građanima od kojih, rekao je jučer Tomislav u pobjedničkom govoru, očekujemo sudjelovanje u stvaranju boljeg grada. Već su nam do sada pomogli. 10.000 građana je pomoglo u stvaranju našeg programa”, kazala je.