субота, јун 22, 2024

Kekin: Hrvatska nije HDZ, a HDZ nema pravo na monopoliziranje domoljublja

Slične objave

Podeli

PREDSJEDNICA Nove ljevice Ivana Kekin u Newsroomu na N1 televiziji je komentirala drugi krug izbora, kao i očekivanja pri upravljanju gradom Zagrebom.

“Rada Borić je najavila da se planira posve posvetiti Skupštini pa ćemo vidjeti. Ako uđem u sabor, planiram ostati u Skupštini i raditi jer nam je angažirana Skupština preduvjet za funkcioniranje grada”, rekla je Ivana Kekin, a potom komentirala današnje izjave Andreja Plenkovića:

“Čula sam izjavu g. Plenkovića da imamo nešto protiv ove Hrvatske. Naravno da nemamo ništa protiv Hrvatske. Andrej Plenković ponavlja grešku, nije slučajno, a to je da poistovjećuje HDZ s Hrvatskom, pa ako imamo nešto protiv korupcije i diskriminacije, onda imamo nešto protiv Hrvatske.

To nije točno jer Hrvatska nije HDZ, a HDZ nema pravo na monopoliziranje domoljublja. Gledamo natjecanje na desnici u disciplini tko je veći domoljub gdje se domoljublje mjeri uskim HDZ-ovskim metrom, a jedini kriterij je koliko brzo prokazujete one koji se u vaš kalup ne ukalupljuju. Budući da je Škoro pokazao neviđeni talent za to, sve nas premijer pozicionira u odnosu na Domovinski pokret. Ako mene pitate, domovinu se može voljeti i radom, brigom za javno dobro i za sve građane, nultom tolerancijom na korupciju i diskriminaciju. To je ljubav koja nas motivira na političko djelovanje.”

Ne očekuje probleme u suradnji na nacionalnom nivou jer, primjerice, na obnovi moraju surađivati. Ističe da će zadati ritam i standard transparentnosti iz kojeg će biti jasno tko opstruira ako do toga dođe. “Mislim da si HDZ ne može to priuštiti”, rekla je Kekin.