понедељак, март 4, 2024

Grbović (PSG): Rezolucija EP vraća poverenje građana u Uniju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. februara 2024. (Beta) – Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je sino da rezolucija Evropskog parlamenta o decembarskim izborima u Srbiji “vraća poverenje građana u EU, upravo zbog ranijeg kalkulantskog pristupa nekih evropskih zvaničnika”.

“Zašto mi tražimo pomoć EU? Zbog toga što u tim zemljama možemo pronaći primere kako se izboriti sa problemima koje imamo, mi to ne možemo da tražimo od Rusije i Kine, jer one same nemaju slobodne i demokratske izbore”, rekao je Grbović u emisiji “Utisak nedelje” na Nova S TV.

Evropski parlament je nedavno usvojio Rezoluciju kojom je pozvao na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage o neregularnostima na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.

Grbović, čiji PSG je bio deo izborne koalicije “Srbija protiv nasilja” je istakao da je priča oko izbornih nepravilnosti važna za EU i zbog “mehanizma mobilnih birača”, odnosno premeštanje birača sa jedne opštine u drugu, preneo je portal nova.rs.

“Taj mehanizam ima potencijal da postane izvozni proizvod Srpske napredne stranke, jer ona ima svoje pipke po okolnim zemljama i podružnice u Crnoj Gori i Republici Srpskoj”, dodao je Grbović.

“To je jedan potencijal koji ima mogućnost da napravi ‘bombu’ u regionu”, zaključio je lider PSG.