понедељак, април 22, 2024

GLAS osuđuje napad na Predraga Voštinića u Kraljevu

Slične objave

Podeli

GLAS najoštrije osuđuje napad i, prema do sada raspoloživim informacijama, pokušaj ubistva aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva Predraga Voštinića.

Organizacija GLAS upozorava da se kultura uvreda i nasilja emituje sa najviših mesta u državi, parlamentu i vladi, i da je prirodna posledica toga da pojedinac na svom nivou razume da je fizički napad na ljude koje verbalno napada predsednik države poželjan i častan čin.

Izostanak zaštite građana i brzog i adekvatnog odgovora od strane policije i tužilaštva označio bi da je dozvoljen lov na ljude koje najviši državni organi obeležavaju kao neprijatelje naroda, i time otvoren put srpskog društva u čist, raspojasani fašizam.

GLAS podvlači da politički naslednici kriminano-izdajničkog proruskog režima Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja u kontinuitetu od 2012. vraćaju Srbiju u mrak devedesetih, onemogućavaju slobodne izbore i da ovog puta neće biti oproštaja krivične i političke odgovornosti za nasilje u društvu, navodi GLAS u saopštenju za javnost.

D. B.