недеља, јун 16, 2024

GI 21. maj i GDF iz Srbije uspostavili saradnju

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 31. oktobra 2021. – Građanska inicijativa “21.maj” iz Crne Gore i Građanski demokratski forum iz Republike Srbije uspostavili su saradnju u cilju podsticanja zajedničkih aktivnosti i promovisanja vrijednosti koje dijele, saopšteno je iz te dvije organizacije.

GI “21. maj” i GDF odlučni su, kako su kazali, u zalaganju za evropeizaciju crnogorskog i srpskog društva i potpunu posvećenost što skorijem učlanjenju Crne Gore i Srbije u Evropsku uniju.

“Istovremeno, GI “21.maj” i GDF vjeruju da samo na temeljima građanske i konstitucionalne demokratije, uvažavanja multietničkog društva, kao i sekularnih i miroljubivih državnih politika Crna Gora i Srbija imaju perspektivu. GI “21. Maj” i GDF su odlučni u nastojanju da se politički, ekonomski i kulturni odnosi između Crne Gore i Srbije razvijaju na načelima međusobnog uvažavanja, međudržavnog poštovanja i potrebe da Crna Gora i Srbija postanu primjer političkih zajednica koje će maksimalno doprinijeti širenju prijateljstva i saradnje u jugoistočnoj Evropi”, navodi se u saopštenju.

foto: gdf

U tom smislu su, kako su dodali, dobri i bliski odnosi između crnogorskog i srpskog naroda, kao i između svih naroda i građana koji čine bogatstvo naše dvije države, garancija prosperiteta i napretka Crne Gore, Srbije i ovog dijela Evrope.

“Kao prvi korak u cilju razvoja buduće saradnje u Podgorici je održan susret između predsjednika GDFa Zorana Vuletića i programskog koordinatora GI 21.maj Rada Bojovića”, navodi se u saopštenju.

(Pobjeda)