петак, мај 24, 2024

GDF: Vučić se igra diktatora po uzoru na Putina

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. avgust 2022. – Građanski demokratski forum (GDF) ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, “igrajući se diktatora” po uzoru na ruskog predsednika Vladimira Putina, pokušao da zabrani beogradski Prajd.

Lider GDF Zoran Vuletić u saopštenju navodi da ta stranka podseća Vučića “da on ne može da otkaže događaj koji nije sam zakazao i da ne može po Ustavu da zabrani okupljanje ljudi”.

To može da uradi policija i ostali organi bezbednosti, navdi Vuletić i ocenjuje da je Vućić ovim potezom još jednom prigrabio diktatorska ovlašćenja koja više i ne krije. “Vučić time što je pokušao da zabrani sprovođenje osnovnih ljudskih prava, kako je kazao, uz pomoć odane “falange okupljene oko Dveri i ostalih Nikanora”, otvoreno razotkrio kao inspirator, patron i šef čitavoj ekstremnoj desnici i fašizmu u Srbiji.

Vuletić dodaje da je premijerka Ana Brnabić “zaboravila” da je tokom nadmetanja za Evroprajd u Beogradu obećala punu podršku Vlade Srbije za održavanje te manifestacije. “Što se nas tiče, beogradski Prajd i šetnja će biti održani, jer je organizator tako rekao”, zaključuje Vuletić.

M. Markov