среда, мај 29, 2024

Gajić: Nećemo odustati od Kosova bez obzira koliko Srba tamo živelo

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. februara 2024. (Beta) – Kandidat za predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da “Srbija neće odustati bez obzira da li na Kosovu i Metohiji ima 100.000 Srba ili nema nijednog”.

“Iluzija je da ćemo nešto postići ako ne zauzmemo, kao narod, odlučan i odgovoran stav koji se zasniva na pravnim argumentima iz kojih se izvlače zaključci koji su neminovni. To što druga strana ne priznaje pravne činjenice nije problem Srbije. To je njihov problem”, rekao je Gajić.

Dodao je da Srbija ima istorijsko iskustvo. “Po ovom pitanju Srbiji je potreban nacionalni konsenzus. Zato je Narodna stranka predlagala referendum kao mogućnost demokratskog opredeljenja građana”, dodao je Gajić. Gajić je istakao da se ukidanjem dinara na Kosovu nastavlja sa pravnim nasiljem uz saglasnost “međunarodne zajednice kojoj je kršenje međunarodnog prava postalo pravilo ponašanja”.

“Srbija mora da odbaci francusko-nemački i njegove anekse. Srbija mora da izađe iz Briselskog sporazuma i da proglasi okupaciju dela svoje međunarodno priznate teritorije. Stekli su se svi uslovi posle kontinuiranog kršenja Povelje UN, Rezolucije 1244 UN i svih potonjih pisanih i nepisanih sporazuma”, rekao je Gajić.

On je istakao neophodnost promene Ustava i da kao nekada Nemačka utvrdimo kao ustavnu obavezu reintegraciju svoje teritorije. “Pa neka bude za sto godina. Dočekaćemo ako verujemo u sebe. Da li će to da nas košta? Hoće, ali i treba da nas košta, Kosovo i Metohija je u pitanju, a samim tim i mi smo u pitanju”, zaključio je Gajić.

1 KOMENTAR

  1. Ovaj je gori od Vučića, on tako nešto do sada od kako je postao vlast nije izjavljivao. Dakle, Gajić hoće rat da bi se Kosovo vratilo pod Srbiju, drugačije se ove reči ne mogu razumeti. Važi, ali da on i Miloš Jovanović idu u prvu liniju fronta.

Comments are closed.