субота, април 20, 2024

Dvadesetosam godina rada novinske agencije Beta

Slične objave

Podeli

Novinska agencija Beta danas obeležava 28 godina od početka rada.

BEOGRAD, 4. maja 2022. (Beta) – Ta nezavisna agencija koju je osnovala grupa beogradskih novinara, servis je počela da emituje 4. maja 1994. godine.

Osnivači Bete su Ljubica Marković, Julija Bogoeva, Radomir Diklić i Dušan Reljić. Osnivači su bili i Aleksandar Nenadović, Stevan Nikšić, Djordje Zorkić, Dušan Simić i Dragan Janjić koji su u medjuvremenu preminuli.

Beta je počela kao regionalni informativni servis vesti iz Srbije, tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, regiona i više svetskih centara.

Novinska agencija Beta danas emituje moderne, multimedijalne informativne sadržaje poštujući zakone, kodekse novinara, profesionalne i etičke standarde. Beta je 2003. godine pokrenula Radio “Sto plus” u Novom Pazaru, koji emituje program u regionu Sandžaka.

Agencija posebnu pažnju posvećuje temama iz oblasti ekologije i razvila je servis “Zelena Srbija”, a redovno prati i evropske integracione politike kojima se bavi “Euraktiv Srbija”.

Novinska agencija Beta od 2004. godine organizuje konkurs “Betina fotografija godine” za najbolju medijsku fotografiju Jugoistočne Evrope.