уторак, фебруар 27, 2024

DS: Vučić – šef mafije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 9. decembra 2021. (Beta) – Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da sankcije koje je SAD uvela nekim od bliskih saradnika predsednika Aleksandra Vučića predstavljaju dokaz da Srbijom vlada mafija.

“DS već dugo unazad upozorava na spregu između organizovanog kriminala i državnog vrha Srbije, što je još jednom potvrđeno uvođenjem sankcija SAD Zvonku Veselinoviću i Milanu Radojičiću”, navela je DS u saopštenju i podsetila da su oni osumnjičeni i za ubistvo političara sa Kosova Olivera Ivanovića.

Ta stranka je navela da je kriminalna grupa Veselinovića i Radoičića osumnjičena za trgovinu drogom, novcem, narkoticima i oružjem a da je javna tajna da su pod Vučićevom zaštitom učestvovali u direktnim dogovorima sa političarima, kako bi obezbedili pobedu stranaka na izborima ili određenih kandidata.

“Nije slučajnost to što se Vučić i njegovi bliski saradnici svako malo dovode u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama u regionu. Odavno je već jasno da je upravo Vučić šef mafije u Srbiji i da njegov režim počiva na strahu, prinudi i uceni koju obezbeđuju upravo kriminalci. Tokom poslednjih deset godina učinili su sve da Srbiju pretvore u mešavinu latinoameričke, bliskoistočne i istočnoevropske diktature”, navela je DS.