среда, фебруар 28, 2024

Dodik: Vučić ništa nije naložio

Slične objave

Podeli

BANJALUKA/SARAJEVO, 17. januara 2022. godine – Milorad Dodik, srpski član tročlanog Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) izjavio je da će srpski predstavnici “ići na sjednice (zajedničkih institucija) samo onda kada procijene da je to potrebno

“Ostajemo pri politici vraćanja nadležnosti. Poštovaćemo odluke Narodne skupštine Republike Srpske. Dok se ne riješi problem nametnutog Inckovog zakona, naši predstavnici će ići samo na sjednice kada procjene da je to u interesu Republike Srpske”, rekao je Dodik danas u Banja Luci.

On je rekao da će tražiti da se otklone razlozi zašto srpski predstavnici ne učestvuju u radu zajedničkih institucija i da će RS podržati izmene Izbornog zakona BiH “ukoliko se Bošnjaci i Hrvati oko toga dogovore”.

Dodik je rekao da se posljednjih dana na različite načine interpretira izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. “On je zabrinut i zainteresovan za ono što se dešava ovdje. Vučić ništa nije naložio, nego je rekao da treba da razmislimo”. Srpski član Predsjedništva i dalje pominje Kristijana Šmita (Christian Schmidt) zato što “postoji luda situacija da se građanin druge države lažno predstavlja kao visoki predstavnik”. Šmit, ponovio je Dodik, nije imenovan od Savjeta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

“Samo to daje legitimitet, a ne njegov izgled ili porijeklo. Oni smatraju da u BiH žive ludaci. RS je rekla da neće razgovarati s njim, jer je on lažni visoki predstavnik. Velika sramota je za Njemačku što stoji iza jednog takvog luzera. Njemu je najvažnije da se smijeni Dodik, pa da njega neko prihvati. Gabrijel Eskobar ima potencijal da naredi da se neko likvidira”, kazao je Dodik.

D. B.