среда, мај 29, 2024

Dodik o procesu koji se vodi protiv njega: Apsurd i antievropski čin

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 6. marta 2024. (Beta) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je proces, u kojem se sudi predstavnicima institucija Republike Srpske zato što se zalažu za vladavinu zakona, kao za jednu od najvažnijih stvari za BiH na putu ka EU, najveći apsurd i antievropski čin.

“Danas svjedočimo da se destruktivni faktor na Zapadu ne odriče obračunavanja sa Srpskom preko neustavnih tijela. Cirkus koji prave u neustavnom sudu ne može da poništi činjenicu da je vlast u <RS napravila sve da obezbedi realizaciju prioriteta i usvoji zakone koji su neophodni za evropski put”, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks, pred početak ročišta u Sudu BiH.

Dodao je da su predstavnici RS “djelima pokazali da su učinili sve da zažive evropski principi i da jedan čovjek, koji ima podršku nekoliko moćnih zemalja da se lažno predstavlja (visoki predstavnik Kristijan Šmit)”, ne može da odlučuje o RS i donosi odluke umesto njenih predstavnika. Prema njegovim rečima, rasplet situacije je jasan, navodeći da će RS “pobijediti i biće još jača”, dok Šmit, kako je napisao, “ne može ostati ni istorija BiH, jer nikada nije ni postojao”.