субота, јун 22, 2024

Dodik: Nisam bosanski Srbin

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. juna 2021. (Beta) – Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je sloboda najvažnija reč za srpski narod i da je Republika Srpska (RS) upravo posledica borbe za slobodu srpskog naroda.

“Znali smo da cijenimo stradanje srpskog naroda u II svjetskom ratu i nismo želili da to prođemo ponovo. I zato smo odlučili da napravimo Republiku Srpsku. Ona je odraz volje i želje srpskog naroda koji tamo živi. I mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi. Mene vrijeđa kada mi neko kaže da sam bosanski Srbin”, rekao je Dodik nakon što je u Palati Srbija u Beogradu, povodom Vidovdana, primio odlikovanje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodik je rekao da je odlikovanje koje je dobio, kruna političkog i životnog angažovanja, ali da ga doživljava i kao priznanje svim saradnicima i narodu RS. On je istakao da to ne znači da je nacionalista kako ga optužuju, već da samo voli svoj narod, da voli da dolazi u Srbiju i da se raduje svakom njenom uspehu. On je rekao da je od 2000. godine dobio mnoga odlikovanja ali da mu je današnje odlikovanje najvažnije i da predstavlja krunu političkog, društvenog i životnog angažmana.