среда, мај 29, 2024

Dodik najavio da će strance zvati Rudonjama i pokazivati im srednji prst

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 27. avgusta 2023. (Beta) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na “Kočićevom zboru” na Manjači da će od sada sve strance zvati “Rudonjama”, optuživši SAD, Nemačku i posebno Veliku Britaniju da vode politiku usmerenu protiv Srba.

“Iako mislimo da smo se izborili za slobodu, mi i danas ovde imamo Rudonje, kao u Kočićevo doba. Imamo glavnog Rudonju iz istog naroda iz kojeg je bio i onaj iz Kočićeve priče. Taj Rudonja hoće da otme zemlju Srbima, a mi mu iz inata pokazujemo srednji prst”, rekao je Dodik, obraćajući se prisutnima na “Kočićevom zboru”.

Dodao je da i on uskoro ide na “neke sudanije”, kao nekada Kočićevi junaci, aludirajući na optužnicu koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo BiH zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.

Ponovio je da BiH “nije naša država, već naše trenutno moranje”. “Bez Republike Srpske nema slobode. Bez Republike Srpske nema Srba na Manjači, bez Republike Srpske nema ni Kočićevog zbora”, zaključio je Dodik i potom se uputio pod šatore.