среда, фебруар 28, 2024

Dodik: Đukanović – politički klevetnik i frustrirani političar

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 18. jula 2021. (Beta) – Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH), Milorad Dodik izjavio je da je crnogorski predsednik Milo Đukanović politički klevetnik i frustrirani političar koji se strancima pokušava predstaviti kao demokrata, mada se u sopstvenoj državi poslednjih godina promovisao kao političar koji osporava osnovna ljudska prava, poput prava na slobodu veroispovesti.

Komentarišući Đukanovićeve izjave u Bratislavi, na konferenciji o zapadnom Balkanu, među kojima je i ona da Srbija nikad nije prihvatila crnogorsku nezavisnost, Dodik je odgovorio da je to “klasični primer političkog klevetništva jednog frustiranog političara koji menja teze, jer je opšte poznato da Srbija ima diplomatske odnose sa Crnom Gorom”. Potpuno je legitimno i da Srbija, kao ozbiljna država, čuva interese svih Srba u regionu i taj potez srpske države i njenog predsednika Aleksandra Vučića, koji je za svaku pohvalu, ne ugrožava nikoga”, kazao je Dodik agenciji Srna.

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da je Đukanović posebno ličan prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), jer je zbog neprimerenog sukoba sa njom izgubio vlast. “To nikako ne može da preboli, pritom zaboravljajući da je SPC starija od Crne Gore i da je on predsednik države čiji su građani u ogromnoj većini vernici te iste crkve, čija mu je popularnost u Crnoj Gori zasmetala, pa je pokušao da je uruši diskriminatorskim zakonom”.

Za Dodika su Đukanovićevi napadi na SPC “očajničke izjave isfrustriranog političara na zalasku, koji je izgubio vlast i nastavlja da deluje sa pozicija crnogorskog ultrašovinizma i etnocentrizma, posebno pred međunarodnim predstavnicima na međunarodnim skupovima, ne bi li obezbedio njihove garancije i podršku da produži svoj mandat predsednika”.

Prethodni tekst
Sledeći tekst