петак, јун 21, 2024

Đukanović (SNS) odobrava zabranu ulaska Jovane Marović u Srbiju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. avgusta 2023. (Beta) – Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas da bi trebalo zabraniti ulazak u Srbiju svima koji finansiraju nevladine organizacije i podržavaju zeleno-leve ekstremiste. Đukanović je agenciji Beta kazao da mu je drago što je bivšoj potpredsednici Vlade Crne Gore Jovani Marović zabranjen ulazak u Srbiju i da bi trebalo ulazak zabraniti i evroposlanici Violi fon Kramon.

Jovana Marović (Foto: Vijesti)

“Potpuno je ispravna odluka o zabrani ulaska u Srbiju bivšoj crnogorskoj ministarki. Svakom ko podržava zeleno-leve ekstremiste u Srbiji kao Viola fon Kramon i ko vodi kampanju za nezavisnost Kosova i podriva ovu državu tako što finansira razne nevladine organizacije koje stvaraju haos, trebalo bi zabraniti ulazak u Srbiju”, smatra Đukanović.

Upitan da u tom kontekstu prokomentariše reakciju Vlade Srbije da se zabrani ulazak muzičaru Goranu Bregoviću u Moldaviju, Đukanović je kazao da Bregović nije finansirao nijednu aktivnost protiv te zemlje. “Ako su Bregoviću zabranili ulazak u Moladaviju zbog pesme ‘Kalašnjikov’, onda to više govori o njima nego o njemu. Srbija je zabranila ulazak pojedinim političkim zvaničnicima koji podrivaju i sve rade protiv naše zemlje”, rekao je Đukanović.

Bivšoj potpredsednici Vlade i ministarki evropskih poslova Crne Gore Jovani Marović nije dozvoljeno da s aerodroma “Nikola Tesla” uđe u Srbiju. Ona je u sredu zadržana na aerodromu u Beogradu i uzet joj je pasoš, a kasnije je vraćena u Crnu Goru. “Odbijen mi je ulazak u Srbiju zbog ‘zaštite bezbednosti Republike Srbije i njenih građana’. Hvala Aleksandru Vučiću što pravite od mene heroinu”, saopštila je ona.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da je zabrana ulaska u Srbiju bivšoj potpredsednici crnogorske vlade Jovani Marović suprotna izgradnji dobrosusedskih odnosa, i izrazio uverenje da ona nije pretnja po bezbednost. “Siguran sam da Jovana nije pretnja po bezbednost Srbije. Zabrana ulaska zbog različitog političkog mišljenja je praksa koju moramo ostaviti iza nas ako želimo graditi dobrosusedske odnose”, naveo je Milatović.

Predstavnici srpske opozicije su saopštili da je Marovićki zabranjen ulazak u Srbiju zbog njenog učešća na protestima građana “Srbija protiv nasilja”.