четвртак, јун 13, 2024

“Đoković igra fantastično, cilj je osvajanje Rolan Garosa”

Slične objave

Podeli

Vajda je u intervjuu za “Novosti” priča o igri Novaka Đokovića na Rolan Garosu i kako se odlično s našao na šljaci.

Fizički se oseća dobro, objašnjava Vajda.

Veoma je dobra. Fizički se oseća odlično, čak i bolje nego pre. Ima više iskustva, koje je stekao godinama dolazeći na Rolan Garos. Zaista sada igra fantastično. Pronašao je svoju igru na šljaci i oseća se sjajno na terenu“, rekao je Vajda.

Kakva je Novakova igra u odnosu na prethodne godine?

Ne mogu da poredim, njegova igra se neprestano razvija i poboljšava. Stalno želi da bude bolji. Smatram da već izuzetno dobro igra ove godine, i nadam se da će nastaviti ovako. Njegov tenis je, iz moje perspektive, na šljaci bolji nego godinama unazad“, kaže Vajda.

Slovak kaže da na šljaci sada igra odlično.

Imam osećaj da je upravo tako! Ima više varijacija i rešenja. Fizički, tehnički i taktički je ove godine odličan i ako se sve bude složilo i išlo kako treba, mislim da može da uradi ono što mu je cilj, a to je da osvoji Rolan Garos“.

Foto: Profimedia

Ponekad je Đoković nervozan…

Za navijače i trenere je lako da kažu da sve treba da bude perfektno. Ali, to nije tako. Reč je o ljudskim bićima. Nervi su uključeni u svaki udarac, svaku loptu, i kad ponekad sve ne ide kako želiš, kad krene u lošem pravcu, kad dođe prelomni trenutak, tražiš način da se vratiš. Sve je to u redu. To je tenis, emocije su sastavni deo ove igre. A Novak je perfekcionista i želi da svaki put bude sve bolji, pa kad izgubi fokus, malo se iznervira, ali to je sasvim u redu. Tenis je samo igra“.

Da li će Novak oboriti Grend slem rekord, po broju osvojenih titula?

“Idemo od dana do dana. Zaista uživam u njegovoj igri danas. Fokusiraćemo se na to da svojimo ovaj trofej. Na to ću kao trener ostati usredsređen. Naravno da je sposoban! Ako bude zdrav, a sada je to tako, može da dobije sledećih nekoliko grend slemova i da bude najbolji! To mu je cilj, ima potencijal, igru, sve što mu je potrebno i mislim da to može da ostvari. Potvrđuje svakog dana da je sposoban da potuče rekorde“.

O saradnji njih dvojice.

Zaista sam srećan zbog svakog njegovog uspeha. Obožavam način na koji radimo. Raduje me što sam deo toga, što mogu da ga treniram i da mu dam najbolje iskustvo i posvećenost na treninzima. Koliko god budem sposoban da mu budem od koristi, biću srećan da to radim“.