недеља, април 21, 2024

Đilas za delimične sankcije Rusiji

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. marta 2023. (Beta) – Predsednik Stranke Slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da Srbija mora da uvede delimične sankcije Rusiji ako želi da napreduje.

Đilas je za TV Nova rekao da se “već kasni” sa odlukom o uvođenju sankcija Rusiji, a da se posledice osećaju sve više, preneo je SSP.

“Iako znam da većina građana ne podržava ovaj stav iznosim ga jer smatram da politika znači odgovornost, a to znači reći narodu istinu i ono što nekad ne želi da čuje”, rekao je Đilas.

On je kazao da je Srbija “prezadužena i ekonomski ugrožena” zemlja i da je politika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ponovo guraju u samoizolaciju, i da je zato potrebno uskladiti spoljnu politiku sa EU.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi došla na vlast SSP bi “završila pregovore o članstvu u Evropskoj uniji za četiri godine”, nakon čega bi bile potrebne još dve godine “za ratifikacije ugovora o pristupanju u parlamentima EU, što znači da će Srbija postati član Unije 2030. godine”.