уторак, јул 16, 2024

Đilas: Ne odustajemo od Ponoša

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. januara 2022. – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas uveren je da će sve opozicione stranke stati iza Zdravka Ponoša kao predsedničkog kandidata i da neće odustajati od tog predloga.

“Mi smo sa našim javnim predlogom izašli, između ostalog, zato što sve ovo predugo traje i kako bismo tu priču doveli do kraja. Obećali smo javno narodu Srbije da ćemo do 1. februara izaći sa kandidatom i mi smo našeg kandidata vrlo jasno predstavili kao čoveka kog predlaženo drugim opozicionim stranakama “, rekao je Đilas za današnji list Nova, prenosi Beta.

Na pitanje o izjavi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je njihov “prvi izbor” Miroslav Aleksić i da na Ponošu insistira koalicionio partner, Đilas je rekao da ne komentariše izjave drugih političara, jer smatra da svako ko nešto kaže treba sam da objašnjava svoj stav.

“Nismo se rukovodili stranačkim interesom. Da jesmo, onda insistirali bismo na rejtinzima svake članice pa bi SSP, sa podrškom 15 odsto građana, koliko trenutno imamo, imala mnogo više mesta na toj listi nego što je dobila. Ali mi nismo ovde zbog poslaničkih mandata, već zbog pobede i promene sistema koji u Srbiji postoji”, rekao je Đilas.

“Predložili smo svojim partnerima, ali i svim ostalim opozicionim snagama u Srbiji, da i oni podrže Zdravka Ponoša, da se oko njega u ovoj borbi svi ujednimo. Naš stav je zasnovan na razgorovima sa mnogo ljudi, ali i na istraživanjima koje radimo i prezentujemo već godinu dana”, rekao je Đilas.

Pojašnjavajući odluku da predsednički kandidat bude bivši general Đilas je rekao da je on “čovek sa stavom”. Mislili smo da je bolje “da ne bude čovek određene stranke ili grupacije ljudi, već celog naroda. Neko ko je simbol državnog jedinstva, ko poštuje Ustav, ko neće zloupotrebljavati svoju funkciju. Smatram da je važno da na mestu predsednika imamo čoveka koji neće deliti narod, koji neće širiti mržnju, vređati neistomišljenike i koji će biti nadstranački predsednik”, rekao je Đilas.

M. M.