среда, фебруар 28, 2024

Đilas: Ili demokratska Srbija ili država Pabla Eskobara u centru Evrope

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. jula 2021. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je danas evroposlanicima da ne dolaze u septembru, kada je planirano, sa predlozima za unapredjenje izbornih uslova u Srbiji ako su oni “kozmetika i šminka”.

“Upozoravam ih da ne dolaze sa predlozima koji su pokušaj za unapređenje demokratije u Srbiji jer mi ovde demokratiju nemamo. Nas interesuju predlozi kako osloboditi RTS da slobodno izveštava, kako da se spreči pritisak vlasti na birače i kako omogućiti kontrolu izbora”, rekao je Đilas,i na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

On je poručio građanima da se u narednih godinu dana rešava pitanje opstanka Srbije. “Mi smo u situaciji – ili će biti srećan kraj za građane i narod ili za mafijašku vlast” kazao je predsednik SSP i naglasio da, ako se želi opstanak Srbije i građana, onda “ovo zlo” mora da bude pobeđeno.

“Možemo samo da biramo između slobodne i demokratske Srbije i države Pabla Eskobara u centru Evrope”, rekao je Đilas i naglasio, su u Srbiji “srasli vlast i surovi mafijaški klan” i da će se za to odgovarati kada pobedi narod.

On je ocenio da u Evropi ima mnogo ljudi koji podržavaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog Kosova ali i ekonomskih interesa pojedinih velikih zemalja.